Web Analytics Made Easy - Statcounter

نوید حاجی بابایی در گفت‌وگو با خبرنگار مهر با بیان اینکه بارش‌های بهمن ماه در استان اصفهان نسبت به ماه دی کاهش خواهد داشت، اظهار داشت: کاهش نسبی بارش به ویژه در دو هفته اول بهمن رخ خواهد داشت و این تضعیف سامانه‌های بارشی بی تردید بر میزان بارندگی استان تأثیر منفی دارد.

او میانگین بارشی استان در دی ماه را طبیعی و در بهمن ماه متمایل به کمتر از حد طبیعی ارزیابی کرد و گفت: بیشترین کمبود بارش بهمن ماه نیز در نیمه غربی و سرچشمه‌های زاینده رود رخ خواهد داد زیرا بارش‌ها به طور عمده ماهیت شمالی دارند و سرچشمه‌های زاینده رود در مقایسه با بلند مدت ماه جاری، بارش کمتری دریافت می‌کنند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

بارش‌های زمستان جبران کننده خشکسالی هیدرولوژیک نیست

معاون توسعه و پیش‌بینی اداره کل هواشناسی استان اصفهان با اشاره به اینکه بارندگی‌ها در اسفند ماه نیز در حد طبیعی (نرمال) است، تصریح کرد: بارش‌های استان تا پایان زمستان سال جاری امکان جبران کمبود بارندگی پاییز را ندارد.

حاجی بابایی اضافه کرد: انتظار نمی‌رود که میزان بارش‌های زمستان جبران کننده کمبود بارندگی پاییز امسال و سال زراعی گذشته (۱۳۹۹-۱۴۰۰) باشد؛ از این رو کماکان مدیریت و مصرف بهینه آب در بخش شرب و بهداشت، کشاورزی و صنعت ضروری است.

کاهش تا ۶۰ درصدی بارندگی در شرق و مرکز اصفهان

او ادامه داد: میانگین بارش در استان اصفهان از ابتدای سال زراعی جاری (مهر ماه) تا پایان دی ۵۵ میلیمتر بوده که نسبت به بلند مدت ۱۲ درصد کاهش نشان می‌دهد.

معاون توسعه و پیش‌بینی اداره کل هواشناسی استان اصفهان بیشترین افزایش بارش استان را در نواحی شمال غربی استان دانست و گفت: میانگین بارندگی در این نواحی تاکنون بین ۲۰ تا ۲۵ افزایش داشته است در حالی که شرق و مرکز اصفهان بین ۴۰ تا ۶۰ درصد و کوهرنگ سرچشمه اصلی حوضه زاینده رود نیز ۹ درصد نسبت به بلند مدت کاهش بارندگی دارد.

حاجی بابایی با بیان اینکه عمده بارش‌ها در دی ماه در مناطق غرب و جنوب استان و نواحی همجوار با استان‌های جنوبی کشور دریافت شد، ابراز داشت: برغم اینکه وضعیت بارش برف در این مناطق مساعد بود اما پوشش برف نیز نسبت به بلند مدت کمتر است.

او خاطرنشان کرد: بارش‌های دی ماه تنش آبی و خشکسالی کوتاه مدت استان را کمی کاهش داده است اما وضعیت خشکسالی هیدرولوژیک بلند مدت استان تغییری مشاهده نمی‌شود و متأسفانه ۸۶ درصد مساحت استان همچنان درگیر خشکسالی است که بیشترین شدت آن در مرکز و شرق اصفهان دیده می‌شود.

ماندگاری سرما تا اواسط اسفند

معاون توسعه و پیش‌بینی اداره کل هواشناسی استان اصفهان به وضعیت دمای استان در ماه بهمن اشاره کرد و افزود: میانگین دمای استان به ویژه در کمینه‌ها (ساعات صبح) بین ۲ تا سه درجه سانتیگراد سردتر از معمول در بهمن ماه است که این برودت دمایی در نیمه شمالی و غرب تا سه درجه و در نواحی مرکزی مانند شهر اصفهان تا ۱.۵ درجه سانتیگراد خواهد بود.

حاجی بابایی با بیان اینکه شرایط برودت دما تا اواسط اسفند ماه در استان ادامه خواهد داشت، تاکید کرد: کماکان مدیریت مصرف حامل‌های انرژی در بهمن ماه نیز ضروری است تا در برخی نقاط کشور شاهد کمبود گاز و برق نباشیم.

هوای اصفهان صبح‌های بهمن آلوده‌تر است

او درباره وضعیت آلودگی هوای کلانشهر اصفهان در بهمن ماه نیز پیش‌بینی کرد که به دلیل برودت هوا به ویژه در ساعات اولیه صبح غلظت آلاینده‌های جوی افزایش می‌یابد.

کد خبر 5409323

منبع: مهر

کلیدواژه: کاهش بارندگی کاهش دما اداره کل هواشناسی اصفهان آلودگی هوا اصفهان برف و یخبندان بوشهر بارش برف ویروس کرونا برف و کولاک خطبه های نماز جمعه دهه فجر کرمانشاه آمار کرونا سیل کرمان برف و یخبندان برف روبی اردبیل تعطیلی مدارس استان اصفهان حاجی بابایی بهمن ماه بلند مدت پیش بینی ماه نیز بارش ها

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.mehrnews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «مهر» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۴۲۳۶۱۱۱ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

کشاورزان با تنظیم نوبت آبیاری به حفظ ذخایر آب های زیرزمینی کمک کنند

احد وظیفه در گفت و گو با باشگاه خبرنگاران جوان، گفت: بنابر آمار بارش در استان های قزوین، تهران، البرز و خراسان رضوی ۳۰ تا ۴۰ درصد و استان های فارس، کرمان و تا حدودی هرمزگان ۲۰ تا ۳۰ درصد کم بارشی دارند که با بارش های پیش رو انتظار می رود تا حدی کم بارشی جبران شود.

او با بیان اینکه در اغلب مناطق ۱۵ تا ۲۰ درصد کمبود بارش داریم، افزود: بنابر نقشه های هواشناسی شرایط بارندگی در اردیبهشت مناسب است که براین اساس کمبود بارش تا حدی جبران می شود.

وظیفه ادامه داد: بنابر آمار استان تهران ۸۰ میلی متر، قزوین ۱۰۰ میلی متر و خراسان رضوی درصدی کمتر از نرمال بارندگی دارند که براین اساس مدیریت آب برای فصل گرم امری ضروری است. در حوزه غرب و جنوب غرب بارش ها کمتر از نرمال است که با بارندگی های اخیر و پیش رو، وضعیت بهتر شد.

رئیس مرکز خشکسالی افزود: طی ۲ هفته آینده بارش های مناسبی خواهیم داشت که براین اساس به کشاورزان توصیه می شود که برای حفظ آب های زیرزمینی، نوبت آبیاری را برمبنای بارندگی ها به گونه ای تنظیم کنند که کمترین بهره برداری را از ذخایر سفره های زیرزمینی داشته باشند.

او گفت: کشاورزان هرمنطقه بسته به گیاه و مرحله رشد گیاه باید توصیه های تخصصی در آن منطقه را توجه کنند، اما در اغلب مناطق درختان میوه و محصولات غلات در مرحله گل دهی، رشد دانه و تشکیل میوه هستند که براین اساس کشاورزان باید توصیه ها را جدی بگیرند و همواره برای بهبود محصول و استفاده از دانش روز از نظر کارشناسان هواشناسی استفاده کنند.

باشگاه خبرنگاران جوان اقتصادی صنعت ، تجارت و کشاورزی

دیگر خبرها

  • یخبندان و سرما در راه خراسان جنوبی/ صدور هشدار سطح زرد
  • طبیعتِ تماشاییِ دشت لاله‌های واژگون در روستای دره بید + فیلم
  • طبیعتِ تماشاییِ دشت لاله‌های واژگون در روستای دره بید
  • آب گرفتگی معابر شهر بیرجند پس از بارش رگباری باران (فیلم)
  • علت بارش‌های سیل‌آسای ایران؛ عامل انسانی دخیل بود؟
  • بارورسازی ابر‌های کشور‌های همسایه علت بارش‌های سیل‌آسای ایران بود؟
  • ۱۷ میلیون مترمکعب رواناب در خراسان جنوبی ذخیره شد
  • کشاورزان با تنظیم نوبت آبیاری به حفظ ذخایر آب های زیرزمینی کمک کنند
  • پیکوه طبس رکورددار بیشترین بارندگی در خراسان جنوبی
  • ثبت بیشترین بارندگی در پیکوه طبس با ۲۱ میلی متر