Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «مهر»
2024-04-30@07:19:35 GMT

۳۰ درصد از اراضی کشاورزان شرق زیر کشت می‌رود

تاریخ انتشار: ۱۵ بهمن ۱۴۰۰ | کد خبر: ۳۴۲۹۸۶۹۷

۳۰ درصد از اراضی کشاورزان شرق زیر کشت می‌رود

حسین وحیدا در گفت‌وگو با خبرنگار مهر با بیان اینکه جریان آب زاینده‌رود به زودی به کانال‌های آبیاری شرق می‌رسد، اظهار داشت: کشاورزان طبق برنامه برای کشت دوم پاییزه قرار است گندم و گلرنگ کشت کنند و هر کشاورزی نسبت به سهم آبی که موجود است باید برنامه ریزی کند تا حدود ۳۰ درصد اراضی خود بکارند.

او با بیان اینکه هم اکنون تنها منبع آب برای آبیاری اراضی کشاورزان این منطقه زاینده‌رود است، افزود: چاه‌های شرق آب ندارد اما همین آب که جاری است روی چاه‌ها نیز تأثیر گذار است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

عضو هیئت مدیره صنف کشاورزان اصفهان اضافه کرد: بارش‌های تاکنون در سرشاخه حوضه زاینده رود در مقایسه با میانگین بلند مدت، طبیعی است و پیش‌بینی‌ها حاکی است که بارندگی‌های خوبی خواهیم داشت، امید کشاورزان به خدا است و درمورد کمبود آب و وضعیت کشت نگرانی ندارند.

وحیدا درباره زمان رهاسازی آب برای آبیاری نوبت دوم کشت کشاورزان شرق نیز ابراز داشت: رهاسازی نوبت دوم آب در ایام عید خواهد بدد که البته به بارندگی و زمان وقوع آن بستگی دارد، اگر بارندگی شود دیرتر به رهاسازی آب نیاز است و اگر بارندگی نشود باید زودتر آب رهاسازی شود؛ از این رو بارندگی‌ها تعیین کننده زمان رهاسازی آب برای نوبت دوم آبیاری و تصمیم‌گیری دراین باره است.

به گزارش مهر، خروجی سد زاینده رود ۱۰ صبح روز سه‌شنبه ۱۲ بهمن ماه به منظور توزیع نوبت اول آب برای کشت پاییزه دوم کشاورزان شرق اصفهان به مدت ۱۲ روز افزایش یافته‌است.

جریان آب زاینده رود که از بامداد روز گذشته ۱۴ بهمن‌ماه به شهر اصفهان رسید، به مدت ۹ روز در شبکه‌های آبیاری شرق جریان خواهد داشت.

بنا به مصوبه جلسه شورای تأمین استان اصفهان و براساس توافق میان کشاورزان شرق و غرب استان، آب تنها به منظور کشت پاییزه کشاورزان شرق توزیع می‌شود و آنطور که مهران زینلیان معاون هماهنگی امور عمرانی استاندار اصفهان اعلام کرده قرار است در این مدت حدود ۵۰ میلیون مترمکعب آب از سد رهاسازی شود.

همچنین حسن ساسانی مدیرعامل شرکت آب منطقه‌ای اصفهان تاکید کرده که رهاسازی آب از سد زاینده‌رود با رعایت خط قرمز شرب به میزان ذخیره ۱۲۰ میلیون مترمکعب آب در مخزن سد زاینده رود انجام خواهد شد.

سد زاینده رود با ظرفیت اسمی یک میلیارد و ۲۳۹ میلیون مترمکعب به عنوان یکی از اصلی‌ترین سدهای مرکز کشور و تأمین کننده آب آشامیدنی، محیط زیست، کشاورزی و صنعت در منطقه مرکزی ایران است.

این سد قوسی شکل که سال ۱۳۴۹ به بهره‌برداری رسید در ۱۱۰ کیلومتری غرب اصفهان در شهرستان چادگان قرار دارد. رودخانه زاینده‌رود به طول افزون بر ۴۵۰ کیلومتر بزرگترین رودخانه منطقه مرکزی ایران به شمار می‌رود که در عین حال در سال‌های اخیر خشکانده شده است.

کد خبر 5416349

منبع: مهر

کلیدواژه: کشت پاییزه صنف کشاورزان اصفهان زاینده رود دهه فجر ویروس کرونا بوشهر انقلاب اسلامی ایران کرمانشاه آمار کرونا شیوع کرونا بارش برف عکس استانها همدان ایلام زنگ انقلاب گرگان تبریز سد زاینده رود کشاورزان شرق رهاسازی آب

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.mehrnews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «مهر» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۴۲۹۸۶۹۷ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

۳۶۳ هزار هکتار از اراضی کشاورزی ایلام آفت‌زدایی شد

رحیم الهیاری مدیر حفظ نباتات سازمان جهاد کشاورزی ایلام اظهار کرد: مبارزه شیمایی در سطح حدود ۲۱۲ هزار هکتار از مزارع استان علیه علف‌های هرز، ۹۴ هزار هکتار علیه آفات و ۵۷ هزار هکتار علیه بیماری‌ها از جمله زنگ زرد انجام شده است.

وی افزود: این میزان عملیات مبارزه با آفات در سطح مزارع استان، با تلاش مستمر شبکه‌های مراقبت و اطلاع رسانی به موقع به طُرق مختلف از جمله استفاده از ظرفیت فضای مجازی، نصب بنر، ارسال پیامک انبوه، صدور اطلاعیه، بروشور و پوستر‌های آموزشی - ترویجی با هدف ترغیب کشاورزان به انجام به موقع مبارزه شیمیایی با عوامل خسارت‌زا در اراضی زراعی انجام شد.

الهیاری ادامه داد: در سال زراعی جاری، برای کاهش خسارت ناشی از عوامل خسارت‌زای محصولات زراعی بخصوص گندم، ۲۶ گروه، در قالب شبکه‌های مراقبت و پیش آگاهی، متشکل از کارشناسان حفظ نباتات و حوزه تولیدات گیاهی شهرستان‌ها و مدیریت حفظ نباتات استان، مزارع را پایش و به محض مشاهده عوامل خسارت‌زا شامل آفات، بیماری و علف‌های هرز، با اطلاع‌رسانی گسترده به کشاورزان، مانع از بروز خسارت به این قشر زحمتکش و آسیب پذیر می‌شوند.

وی اضافه کرد: با وجود بارندگی‌های فراوان زمستان و بهار و مهیا شدن شرایط برای بروز و اپیدمی بیماری‌های قارچی مخصوصاً زنگ زرد در مزارع غلات، با مشارکت کشاورزان و اجرای توصیه‌های فنی کارشناسان حفظ نباتات استان، بیماری خطرناک زنگ زرد و سایر بیماری‌های قارچی به شکل مطلوب و رضایت بخشی کنترل شده و از بروز خسارت به کشاورزان و کاهش تولید جلوگیری به عمل آمد.

مدیر حفظ نباتات سازمان جهادکشاورزی استان ایلام یادآور شد: با توجه به اینکه استان ایلام و شهرستان دهلران به عنوان پنجره ورودی زنگ زرد به کشور شناخته می‌شود، اما کنترل به موقع این بیماری مانع از توسعه زنگ زرد شد.

به گفته وی پیش بینی می‌شود باتوجه به عملیات‌های به موقعی نظیر پایش، مراقبت و مبارزه در گندم‌زار‌های استان، نه تنها کاهش عملکرد در مزارع گندم رخ ندهد بلکه عملکرد مساوی و حتی بیشتر از سال گذشته در استان داشته باشیم.

باشگاه خبرنگاران جوان ایلام ایلام

دیگر خبرها

  • توسعه کشت دیم انجیر در شهرستان خاتم
  • افزایش ۲۰ درصدی رهاسازی آب از سد زولاچای سلماس
  • برای وضعیت زاینده‌رود و آلودگی هوای اصفهان غصه می‌خورم
  • رهاسازی حق آبه کشاورزان سلماس از سد اول خرداد
  • انتقال آب دریا به اصفهان روزهای خوشایندی برای زاینده‌رود رقم می‌زند
  • ۴۲ درصد سد‌های استان گلستان آبگیری شد
  • کشاورزان با تنظیم نوبت آبیاری به حفظ ذخایر آب های زیرزمینی کمک کنند
  • ۳۶۳ هزار هکتار از اراضی کشاورزی ایلام آفت‌زدایی شد
  • سند تک برگ اراضی به کشاورزان بوشهر تحویل داده شد
  • خاموشی موتورپمپ‌های کشاورزی رفسنجان از ۹ اردیبهشت