Web Analytics Made Easy - Statcounter

باشگاه خبرنگاران جوان اصفهان -  حسین وحیدا گفت: جریان آب زاینده‌رود به زودی به کانال‌های آبیاری شرق می‌رسدو کشاورزان طبق برنامه برای کشت دوم پاییزه قرار است گندم و گلرنگ کشت کنند و هر کشاورزی نسبت به سهم آبی که موجود است باید برنامه ریزی کند تا حدود ۳۰ درصد اراضی خود بکارند.

چاه‌های شرق آب ندارد، اما همین آب که جاری است روی چاه‌ها نیز تأثیر گذار است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!



بارش‌ها تاکنون در سرشاخه حوضه زاینده رود در مقایسه با میانگین بلند مدت، طبیعی است و پیش‌بینی‌ها حاکی است که بارندگی‌های خوبی خواهیم داشت، امید کشاورزان به خدا است و درمورد کمبود آب و وضعیت کشت نگرانی ندارند.

وحیدا درباره زمان رهاسازی آب برای آبیاری نوبت دوم کشت کشاورزان شرق می‌گوید رهاسازی نوبت دوم آب در ایام عید خواهد بود که البته به بارندگی و زمان وقوع آن بستگی دارد، اگر بارندگی شود دیرتر به رهاسازی آب نیاز است و اگر بارندگی نشود باید زودتر آب رهاسازی شود؛ از این رو بارندگی‌ها تعیین کننده زمان رهاسازی آب برای نوبت دوم آبیاری و تصمیم‌گیری دراین باره است.

خروجی سد زاینده رود روز سه‌شنبه ۱۲ بهمن ماه به منظور توزیع نوبت اول آب برای کشت پاییزه دوم کشاورزان شرق اصفهان به مدت ۱۲ روز افزایش یافته‌است.

جریان آب زاینده رود که از بامداد روز گذشته ۱۴ بهمن‌ماه به شهر اصفهان رسید، به مدت ۹ روز در شبکه‌های آبیاری شرق جریان خواهد داشت.

سد زاینده رود با ظرفیت اسمی یک میلیارد و ۲۳۹ میلیون مترمکعب به عنوان یکی از اصلی‌ترین سد‌های مرکز کشور و تأمین کننده آب آشامیدنی، محیط زیست، کشاورزی و صنعت در منطقه مرکزی ایران است.

این سد قوسی شکل که سال ۱۳۴۹ به بهره‌برداری رسید در ۱۱۰ کیلومتری غرب اصفهان در شهرستان چادگان قرار دارد. رودخانه زاینده‌رود به طول افزون بر ۴۵۰ کیلومتر بزرگترین رودخانه منطقه مرکزی ایران به شمار می‌رود که در عین حال در سال‌های اخیر خشکانده شده است.


منبع:مهر

انتهای پیام/م

منبع: باشگاه خبرنگاران

کلیدواژه: سد زاینده رود اراضی کشاورزی زاینده رود

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.yjc.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «باشگاه خبرنگاران» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۴۲۹۸۸۳۹ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

کاهش ۲۵.۹ میلی‌متری بارش‌ها در کشور برخلاف بارندگی‌های اخیر

به گزارش خبرگزاری مهر، بر اساس اطلاعات بارشی سازمان هواشناسی کشور از ابتدای سال جاری آبی تا پایان روز گذشته (۷ اردیبهشت) بیشترین کاهش بارش با منفی ۴۰.۸ درصد مربوط به استان قزوین است. همچنین بارش‌ها در استان سمنان ۴۰.۵ درصد و در تهران ۳۸ درصد کاهش یافته است. در ۲۵ استان کشور بارش‌ها نیز با کاهش بوده که می‌توان به هرمزگان با کاهش ۲۵.۵ درصدی، گیلان با رشد منفی ۲۶.۳ درصد، فارس کاهش ۲۸.۳ درصد، بوشهر با ۲۷.۲ درصد و البرز با کاهش ۲۵.۲ درصد اشاره کرد.

در ۶ استان خراسان جنوبی، سیستان و بلوچستان، کرمانشاه، گلستان، همدان و یزد بارش‌ها مثبت شده است. میزان کاهش بارندگی‌ها در استان تهران ۸۶.۴ میلیمتر در مقایسه با دوره بلندمدت است. در استان قزوین کاهش بارش‌ها ۱۰۲.۵ میلیمتر بوده است. در مجموع براساس اطلاعات سازمان هواشناسی، از ابتدای سال جاری تا (۷ اردیبهشت) بارندگی در کشور ۱۲.۷ درصد یا به عبارت دیگر ۲۵.۹ میلیمتر کاهش داشته است.

کد خبر 5999568 زهره آقاجانی

دیگر خبرها

  • افزایش ۲۰ درصدی رهاسازی آب از سد زولاچای سلماس
  • برای وضعیت زاینده‌رود و آلودگی هوای اصفهان غصه می‌خورم
  • رهاسازی حق آبه کشاورزان سلماس از سد اول خرداد
  • انتقال آب دریا به اصفهان روزهای خوشایندی برای زاینده‌رود رقم می‌زند
  • ۴۲ درصد سد‌های استان گلستان آبگیری شد
  • کشاورزان با تنظیم نوبت آبیاری به حفظ ذخایر آب های زیرزمینی کمک کنند
  • کاهش ۲۵.۹ میلی‌متری بارش‌ها در کشور برخلاف بارندگی‌های اخیر
  • ۳۶۳ هزار هکتار از اراضی کشاورزی ایلام آفت‌زدایی شد
  • سند تک برگ اراضی به کشاورزان بوشهر تحویل داده شد
  • آبراهه‌های چند صدساله خراسان‌شمالی تشنه برف و باران