Web Analytics Made Easy - Statcounter

نوید حاجی بابایی در گفت‌وگو با خبرنگار مهر با بیان اینکه بسیاری از مناطق استان اصفهان در فروردین ماه ۱۴۰۱ تاکنون بارشی دریافت نکردند، اظهار داشت: بارندگی در استان از ابتدای بهار تا بیستم فروردین ماه خوب نبود اما در روزهای پایانی فروردین و در ماه اردیبهشت بهبود نسبی بارش‌ها را انتظار داریم.

وی با بیان اینکه بارش‌های اردیبهشت ماه رگباری و همراه با رعد و برق خواهد بود، افزود: بارش‌ها در نیمه شرق و شمال استان مطلوب پیش‌بینی می‌شود و رگبار و رعد و برق شدید به ویژه در اردستان، کاشان، نطنز و نائین خروش سیلاب‌های محلی را به همراه خواهد داشت.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

معاون توسعه و پیش بینی اداره کل هواشناسی استان اصفهان در عین حال خاطرنشان کرد: برغم بهبود بارش‌های استان در اردیبهشت نسبت به ماه فروردین اما میزان بارندگی‌ها کمتر از شرایط طبیعی خواهد بود.

حاجی بابایی ادامه داد: برپایه آخرین الگوهای هواشناسی بهار کم بارشی را در استان اصفهان و به ویژه سرچشمه‌های آبی زاینده رود پیش‌بینی می‌کنیم که این شرایط تشدید خشکسالی استان را به دنبال خواهد داشت.‌

وی با بیان اینکه میانگین دمایی استان در بهار امسال بین یک تا سه درجه سانتیگراد بالاتر از شرایط طبیعی این فصل خواهد بود، ابراز داشت: این امر سبب افزایش تبخیر فراتر از شرایط عادی در استان خواهد شد و این در حالی است که طبق تصاویر ماهواره‌ای، استان ذخیره و پوشش برف مناسبی نیز ندارد.

حاجی بابایی میانگین بارشی استان اصفهان را از ابتدای سال آبی (مهر ماه ۱۴۰۰) تاکنون را ۹۸ میلیمتر اعلام کرد و افزود: این میزان بارندگی در مقایسه با سال گذشته تغییری نشان نمی‌دهد اما اصفهان نسبت به بلند مدت ۲۶ درصد کاهش بارندگی دارد.

معاون توسعه و پیش بینی اداره کل هواشناسی استان اصفهان با بیان اینکه میزان بارش‌ها در کوهرنگ سرچشمه اصلی حوضه زاینده رود از ابتدای سال آبی تاکنون یک هزار و ۱۵۳ میلیمتر بوده است، اضافه کرد: بارش‌ها در سرشاخه حوضه زاینده رود نسبت به مدت مشابه سال قبل ۴۰ درصد افزایش و در مقایسه با بلند مدت حدود پنج درصد کاهش نشان می‌دهد.

حاجی بابایی خاطرنشان کرد: برغم بارش‌های مطلوب در اسفند ماه سال گذشته در منابع آبی استان به ویژه کوهرنگ، اما باید توجه داشت که سال آبی ۱۳۹۹- ۱۴۰۰ سال بسیار بسیار بدی به لحاظ بارشی بود و بارندگی زمستان سال گذشته نتوانست کمبود منابع آبی را جبران کند.

وی با اشاره به اینکه شرق و مرکز استان اصفهان بیش از ۵۰ درصد کاهش بارندگی دارد، تصریح کرد: ۹۵ درصد از پهنه استان همچنان درگیر خشکسالی کوتاه مدت تا بلند مدت است.

معاون توسعه و پیش‌بینی اداره کل هواشناسی استان اصفهان بر ضرورت مدیریت مصرف آب در بخش شرب، کشاورزی و صنعت در مناطق شهری و روستایی تاکید کرد و گفت: مدیریت مصرف آب باید از هم اکنون مورد توجه باشد تا از تنش آبی و بحران آب در ماه‌های گرم پیش رو جلوگیری شود.

حاجی بابایی با اشاره به فعال شدن کانون‌های گردوخاک در کشورهای عراق و سوریه بر اثر گستردگی خشکسالی و کاهش رطوبت خاک در این مناطق، ابراز داشت: این شرایط سبب شده تا با کمترین وزش باد خاک از سطح زمین جدا شده و در هوا انتشار یابد اما اصفهان از جمله استان‌هایی است که در مقایسه با خوزستان، خرم آباد، ایلام و کرمانشاه کمتر درگیر ریزگردها با منشأ خارجی شده است.

وی درصد احتمال وقوع و خیزش ریزگردها با منشأ خارجی را در اصفهان کم دانست و گفت: عمده درگیری استان با ریزگردها از منشأ کانون‌های داخلی است و با توجه به شرایط امسال نواحی شرقی بسیار مستعد است و احتمال خیزش گردوخاک در اصفهان در سه ماه پیش رو بسیار زیاد است.

کد خبر 5466760

منبع: مهر

کلیدواژه: کاهش بارندگی اداره کل هواشناسی اصفهان اصفهان افزایش دما سیلاب گرمای شدید چالش کم آبی ویروس کرونا بوشهر گرد و غبار کرمانشاه آلودگی هوا آمار کرونا ماه رمضان 1401 هفته هنر انقلاب اسلامی خراسان رضوی مشهد انقلاب اسلامی هنر گرد و خاک ماه مبارك رمضان جام جهانی 2022 قطر استان اصفهان حاجی بابایی پیش بینی بارش ها

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.mehrnews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «مهر» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۴۷۸۸۴۶۵ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

پیش‌بینی بارش‌های رگباری برای آسمان لرستان

بهروز مرادپور با اشاره به ورود سامانه بارشی به آسمان لرستان از غروب امروز دوشنبه، اظهار داشت: در این راستا بارش پراکنده و رگباری باران، رعدوبرق، رگبار تگرگ، وزش باد نسبتاً شدید تا شدید، خطر اصابت صاعقه برای استان پیش‌بینی می‌شود.

وی با بیان اینکه فعالیت این سامانه بارشی تا روز شنبه هفته آینده در استان ادامه خواهد داشت، گفت: لغزندگی سطح جاده‌ها، اختلال در تردد، ایجاد رواناب و آب‌گرفتگی معابر، مه آلودگی هوا و کاهش میدان دید افقی و… در استان پیش‌بینی می‌شود.

مدیرکل هواشناسی لرستان بر لزوم احتیاط در تردد به‌ویژه در مسیرهای کوهستانی، عدم فعالیت‌های کوهنوردی، عدم توقف در بستر مسیل‌ها و حاشیه رودخانه‌ها، اطمینان از استحکام سازه‌های موقت و سست، احتیاط عبور عشایر و چرای دام در نواحی کوهستانی و سایر اقدامات پیشگیرانه لازم تأکید کرد و گفت: پتانسیل بارشی این سامانه بارشی در ساعاتی از روزهای چهارشنبه و جمعه نمود بیشتری خواهد داشت که وقوع اغلب مخاطرات در محدوده هشدار نارنجی پیش‌بینی می‌شود.

منبع: مهر 

باشگاه خبرنگاران جوان لرستان خرم آباد

دیگر خبرها

  • پیش‌بینی بارش‌های رگباری برای آسمان لرستان
  • لرستان بارانی می‌شود
  • پیش بینی افزایش ابر در استان مرکزی
  • پیش بینی وضعیت هوای استان مرکزی
  • پیش بینی ورود سامانه بارشی به لرستان
  • ورود سامانه بارشی جدید به کشور از ۱۱ اردیبهشت ماه
  • ورود سامانه بارشی به جو استان
  • پافشاری بر پدیده «اوج نفت» هرج و مرج انرژی را تشدید می‌کند
  • سامانه بارشی همراه با رعدوبرق در راه آسمان اصفهان/ هوا گرم می‌شود
  • بارش باران در ۵ استان کشور طی امروز / سامانه بارشی قوت می‌گیرد